Ma 2023. június 02., péntek, Kármen és Anita napja van. Holnap Klotild és Cecília napja lesz.

Kamerák

Hirdetés

LEADER

Hirdetés

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szelektív hulladék

Hirdetés

Látogatók

Ma105
Tegnap222
A héten907
A hónapban327
Összesen666415

Currently are 37 guests online


VCNT - Visitorcounter

Banner Slider

ÉAOP-3.1.4/A-11-2012

Hirdetés
Címlap T.O.P. Pályázatok TOP-4.3.1-16 Szegregátum A projekt bemutatása

TOP-4.3.1-16-HB1-2020-00020

Összefogással Polgár fejlődéséért

 

 

Kedvezményezett neve: Polgár Város Önkormányzata

A Projekt tervezett fizikai befejezése: 2023.03.31.

A Projekt elszámolható bruttó összköltsége: 426 643 985.- Ft

A támogatás mértéke: 100%

Jelen pályázat célja, a leromlott városrészeinek és lakosságának a város fejlődő szövetébe való integrálása, a szociális problémákkal küzdő társadalmi csoportok felzárkóztatása a város most készülő Integrált Településfejlesztési Stratégiájában is azonosításra kerül. A város legtöbb problémával sújtott része az 3. sz. szegregátum, mely a város hagyományos építésű, vegyes lakossági összetételű, leszakadással veszélyeztetett része.

A projekt szakmai-műszaki tartalma:

3.1.1. Önállóan támogatható tevékenységek

Lakófunkciót erősítő tevékenységek

II. A szegregátum/szegregációval veszélyeztetett területen kívül az alábbiak is támogathatóak:

b) A beavatkozási helyszín(ek)en:

•           4090, Polgár, Kiss Ernő u. 8.sz. 611hrsz.

A szegregátumban sok család lakik életveszélyes állapotú lakóépületben. Saját erőből nem tudják megoldani lakhatási problémáikat, ezért szükséges az önkormányzat segítsége. Jelenleg 1 szociális bérlakás van a 3. sz. szegregátum területén, azonban annak felújítása helyett az önkormányzat több lakos életminőségi feltételeinek javítását tűzte ki célul, így a szegregátumon kívüli, jelenleg funkció nélküli önkormányzati ingatlan átépítésével kíván segíteni.

3.1.2.2. Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek

A) Közösségi és szociális funkciót szolgáló tevékenység keretében (Bem u. 1. sz. ingatlanon)

b) Kifejezetten a célcsoport számára rendelkezésre álló, közösségi célra hasznosítható épület, kialakítása, korszerűsítése, felújítása, átalakítása, és kapcsolódó eszközbeszerzés;

c) Roma nemzetiségi önkormányzati, családsegítő, gyermekjóléti, szociális és szociális munkás irodahelyiség kialakítása a és kapcsolódó eszközbeszerzés.

B) Közbiztonsági funkció, a közbiztonság javítását, a fejlesztés eredményeinek megőrzését szolgáló tevékenységek az akcióterületen:

b) Közterületeken biztonságtechnikai, térfigyelő rendszer fejlesztése, telepítése.

Az akcióterületen térfigyelő rendszer telepítése indokolt a közbiztonság erősítése érdekében.

A település már rendelkezik kiépített hálózattal, melyhez jelen projekt keretében történne bővítés az akcióterületen és a beavatkozási területen.

C) Foglalkoztatást elősegítő funkció

b) Az akcióterület határain belül közösségi kert kialakítása, amennyiben az a foglalkoztatás elősegítésének célját szolgálja és a termesztett növényeket nem eladásra szánják. (A közösségi kert kialakításához lehetőség van növényirtásra, terület-rendezésre, kerítés, hiányzó közművek, tároló építésére.)

D) Egyéb kapcsolódó fejlesztések az akcióterületen

(Bem u. 1. sz. alatti Közösségi funkciót ellátó épülethez kapcsolódóan)

a) Önkormányzati kizárólagos tulajdonában álló felújítással érintett közösségi funkció esetében: kapcsolódó udvarrendezés; kerítés felújítása.

d) Közlekedési- és közlekedésbiztonsági fejlesztések, amennyiben a hátrányos helyzetű lakosság számára célzott közszolgáltatások jobb elérhetőségének feltételeit segítik elő

(Veres Péter utca és Hajnal utca útburkolat felújítása csapadékvízelvezető rendszerrel, valamint a Bem u. és Toldi u. útburkolat javítása)

-           akcióterületre eső önkormányzati közúthálózat felújítása, szilárd burkolattal történő ellátása

Az akcióterületen releváns szegregátumának lakónépesség száma összesen 695 fő, az aktív korú lakónépesség száma összesen 447 fő.

Jelen intézkedésből támogatható infrastrukturális tevékenységek megkezdhetőségének feltétele a TOP-5.2.1 intézkedésének keretében támogatható ESZA típusú tevékenységek előzetes elindítása. A lakosság felzárkózásának előkészítése, a változásokra való felkészülés időtávja és a partnerségi tervezés lebonyolítása minimum 6 hónap.

Továbbá a TOP-5.2.1 intézkedés keretében támogatható ESZA típusú tevékenységeket legalább az infrastrukturális tevékenységek fizikai befejezését követő 6 hónapig kötelezően betervezésre került.

Jelen konstrukcióra nem konzorciumi formában pályázunk, de a társprojekt konzorciumi partnereinek véleményét az infrastrukturális fejlesztések során is figyelembe vesszük.

Támogató csoportunk a TOP-5.2.1-16 számú projekt konzorciumi partnerein kívül azokat az intézményeket, civileket, szervezeteket hívja tagjai közé, akik a projekt megvalósítása során feladatot kapnak, és részvételükkel segítik a projekt céljainak sikeres megvalósítását. Tárgyprojektben a már soft pályázatban kialakított partnerségi együttműködést kívánjuk megtartani, így a támogató csoport ugyanaz marad.

Közösségi Beavatkozási Tervet a konzorciumi partnerekkel és a támogató csoporttal közösen, a helyi lakosság bevonásával a TOP-5.2.1 projektben a projektfejlesztés során az 1. mérföldkő időpontjáig készítünk.

Megvalósíthatósági Tanulmányt TOP-4.3.1 projektben a projektfejlesztés során a 2. mérföldkő időpontjáig készítünk.

 

Hirdetés

Keresés


ELÜGY

Hirdetés

e-Papír

Hirdetés

SZÜF-Űrlapkitöltés

Hirdetés

Polgár városképek

Polgár város

Hirdetés

ASP Projekt

Hirdetés

Hirdetés

***** Kiemelt honlapok*****
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eseménynaptár

Június 2023
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Események

Cs máj. 25 @14:00 -
KT ülés május 25.

Időjárás - Polgár

www.sex-videos-720p.com

Rádióhallgatás