Ma 2024. április 20., szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Kamerák

Hirdetés

LEADER

Hirdetés

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szelektív hulladék

Hirdetés

Látogatók

Ma26
Tegnap157
A héten727
A hónapban2792
Összesen715954

Currently are 66 guests online


VCNT - Visitorcounter

Banner Slider

ÉAOP-3.1.4/A-11-2012

Hirdetés
Címlap Hírek Archívum

 


Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdúnánás Katasztrófavédelmi Kirendeltség

 

Az időjárási események önmagukban és egyre gyakrabban azok halmozódása a globális klímaváltozás következtében sokszor vezet természeti katasztrófákhoz, mint például a hosszantartó esőzések árvizekhez, a szélvihar következtében fák kidőlése a közlekedés megbénulásához és energia ellátás problémájához, továbbá a tartósan aszályos időszakok az erdőtüzekhez, mezőgazdasági károkhoz. A szél önmagában is lehet katasztrófa előidézője.

A szélsőséges időjárás megnyilvánulásának egyes jellemző módjai tavasszal és nyáron:

-          Szélvihar: hatása megsokszorozódhat, ha heves esőzéssel, havazással vagy jégveréssel társul. A biztonságunkra veszélyt jelentő légmozgásokról mintegy 90-100 km/h szélsebességről beszélhetünk.

-          Felhőszakadás:ha szélviharral vagy a tavaszi hóolvadás időszakában fordul elő, akkor az okozott kár is jelentősebb.

-          Aszály:a talaj tartós szárazsága, fő veszély, hogy a talaj megművelése lehetetlenné válik.

-          Villámjelenségek:a természet törekvése a föld és a légkör töltés különbségének kiegyenlítésére. Gyújtóforrás lehet, elektromos hálózatban fennakadások képződhetnek, élő szervezetben károsodást okozhat.

 

Meteorológiai riasztási fokozatok:

1.      Sárga:Bizonyos körülmények között már potenciálisan veszélyes, de viszonylag gyakori és nem szokatlan jelenség. Fokozottabb elővigyázatosságot, megelőző intézkedést általában nem igényel, azonban tevékenységeink során legyünk figyelmesebbek környezetünkre. Ilyen a 90 km/h alatti szél, a kisebb intenzitású zivatar, komoly mennyiségű, de ár-és belvízzel nem fenyegető csapadék és még elviselhető hőség.

Fontos:A szokásosnál gyakrabban tájékozódjunk a várható időjárás felől, ugyanis az eredetileg sárga riasztási fokozatok gyakran a jelenségek közben narancs, illetve piros fokozatúra módosulhat.

2.      Narancs: Szinte minden körülmények között potenciális veszélyt hordozó időjárási jelenségek. A szél már károkat okozhat, a nagy mennyiségű eső árvizet, belvizet okozhat, a viharos erejű szél fákat csavar ki, és közlekedési akadályt képez. Nem ritka a korlátozott területet érintő extrém kísérő jelenségekkel (erősen viharos vagy orkán erejű szél, felhőszakadás) járó zivatar.

Fontos:Legyünk nagy figyelemmel értékeinkre és saját biztonságunkra. Lehetőleg tartózkodjunk biztonságos helyen. Ha mód van rá, maradjunk otthon, a redőnyöket húzzuk le, a gépkocsikat pokróccal takarjuk be, az állatokat vigyük biztonságos helyre. Közlekedésnél vegyük figyelembe az időjárási viszonyokat. Tájékozódjunk megbízható média forrásokból az időjárásról, különösen , ha útnak indultunk és kövessük a hatóságok utasításait.

3.      Piros:Kiterjedt területeket érintő, nagy károkat okozó és az emberi életet is nagyban fenyegető, veszélyes időjárási jelenség. Az extrém erejű szél komoly pusztítást okoz, a nagy mennyiségű csapadék biztos, hogy árvizet, belvizet okoz, és a közlekedésben és energia szolgáltatásokban fennakadások várhatók.

Fontos:A „narancs” riasztásnál leírtakon túl az utazásokat, rendezvényeket le kell mondani, és mindenképpen követni kell a hatóságok utasításait.

 

Sajnos napjainkban egyre gyakrabban jelentkeznek szélsőséges időjárások, melyek előrejelzése a szélsőséges jellegük miatt nem mindig pontosan meghatározható.

Ezért fontos a felkészülés, akár ásványvíz és konzervek tartalékolásával, akár homokkal és homokzsákokkal a ház körül, akár villámhárítóval az év minden hónapjában. Ezen kívül fontos, hogy az értékeinkre is vigyázzunk, ezért fontos, hogy legyen ingatlan és ingó biztosítás vihar károk esetére is.

Hirdetés

Keresés


ELÜGY

Hirdetés

e-Papír

Hirdetés

SZÜF-Űrlapkitöltés

Hirdetés

Polgár városképek

Polgár város

Hirdetés

ASP Projekt

Hirdetés

Hirdetés

***** Kiemelt honlapok*****
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

Cs márc. 28 @14:00 -
KT ülés március 28.
Cs ápr. 25 @14:00 -
KT ülés április 25.

Időjárás - Polgár

www.sex-videos-720p.com

Rádióhallgatás