Ma 2024. április 20., szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Kamerák

Hirdetés

LEADER

Hirdetés

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szelektív hulladék

Hirdetés

Látogatók

Ma30
Tegnap157
A héten731
A hónapban2796
Összesen715958

Currently are 66 guests online


VCNT - Visitorcounter

Banner Slider

ÉAOP-3.1.4/A-11-2012

Hirdetés
Címlap Hírek Archívum


Katonás tájékoztató középiskolásoknak

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szervezeti elemeként Debrecenben működő 2. Katonai Igazgatási Központ munkatársai tartottak tájékoztatót 2013. január 29-én Polgáron. A József Attila Gimnázium és Szakképző Iskolában megtartott előadás során a katonák bemutatták a pályaválasztás előtt álló tanulók részére a honvédségben lehetséges továbbtanulási és munkavállalási lehetőségeket. Az előadás nagyon aktualitás volt, hiszen a középfokú tanulmányaikat az idén befejező diákoknak március 1-jéig kell eldönteni, hogy a jövőben hol tervezik tanulmányaikat, folytatni illetve hol szeretnének munkát vállalni.

Tóth Imre százados, toborzó részlegvezető köszöntötte a diákokat, majd általános tájékoztatást adott a már több mint 8 éve önkéntesen működő haderőben lehetséges továbbtanulás és munkavállalás speciális feltételeiről, az alkalmasság vizsgálatok rendszeréről. Ezt követően fontos információkat adott a katonai tanintézeti képzések formáiról. Tóth százados részletesen tájékoztatott a közelmúltban átalakított honvédtisztképzés, illetve katonai altisztképzés rendszeréről, felépítéséről, a választható szakokról, szakirányokról, a képzéseket folytató intézmények adottságairól, a jelentkezés feltételeiről és nem utolsósorban a karrierépítés lehetőségeiről. Előadásában fontos információkat közölt a hallgatók jogállásáról, a kiképzési, elhelyezési feltételekről, valamint a tisztjelöltek, illetve altisztjelöltek járandóságairól és az egyéb juttatásokról. Hangsúlyozta, hogy a nagyon komoly felkészültséggel, rendkívül nagy hazai és külföldi tapasztalattal rendelkező oktató és kiképző állomány mellett a korszerűen felszerelt katonai objektumok kitűnő feltételeket biztosítanak a jövő tisztjeinek és altisztjeinek képzéséhez. Elmondta, hogy a Magyar Honvédség igényének megfelelő katonai tisztképzés központja már második éve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, ahol a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon folyik a haderő számára szükséges létszámú és felkészültségű, speciális ismeretekkel rendelkező tisztek képzése, az altisztek utánpótlását pedig a Szentendrén települő MH Altiszti Akadémia kétéves iskolarendszerű képzésével biztosítják.

A program második felében szólt a szerződéses katonai szolgálat és az önkéntes műveleti tartalékos katonai szolgálat lehetőségeiről, a szolgálatvállalás feltételeiről, a felvételi eljárásról, a kiképzés és a szolgálatteljesítés sajátosságairól, a várható körülményekről, az elérhető jövedelmekről és egyéb juttatásokról. Hangsúlyozta, hogy aki nem a katonai pályára készül, azok számára különleges lehetőséget jelent az önkéntes tartalékos szolgálat, mely esélyt kínál mindazoknak, akik részt kívánnak venni a Magyar Honvédség életében, a haza védelmében. Tóth százados elmondta, hogy az Önkéntes Tartalékos Rendszerben nagy létszámban számítanak a végzős középiskolások és a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók érdeklődésére, de azt is hangsúlyozta, hogy a rendszer nyitott, bárki jelentkezhet, aki elkötelezett a honvédség iránt, aki képes és kész tenni a honvédelem ügyéért. A tartalékos szolgálat lényege, hogy az önkéntes tartalékos katona éli a hétköznapjait, dolgozik vagy tanul, ugyanakkor a honvédség rendelkezésére áll és vannak olyan időszakok, amikor bevonul kiképzésre, illetve szükség esetén tényleges szolgálatot lát el.

Bővebb felvilágosítást a Debrecen, Péterfia út. 58/a. alatt található toborzó irodában, az 52/314-200 telefonszámon vagy a www.mhkkb.hu, www.uni-nke.hu és www.hadkiegészites.hu honlapokon kaphatnak az érdeklődők.

Várkonyi Zsolt főtörzsőrmester

Hirdetés

Keresés


ELÜGY

Hirdetés

e-Papír

Hirdetés

SZÜF-Űrlapkitöltés

Hirdetés

Polgár városképek

Polgár város

Hirdetés

ASP Projekt

Hirdetés

Hirdetés

***** Kiemelt honlapok*****
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

Cs márc. 28 @14:00 -
KT ülés március 28.
Cs ápr. 25 @14:00 -
KT ülés április 25.

Időjárás - Polgár

www.sex-videos-720p.com

Rádióhallgatás