Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Kamerák

Hirdetés

LEADER

Hirdetés

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szelektív hulladék

Hirdetés

Látogatók

Ma152
Tegnap117
A héten696
A hónapban2761
Összesen715923

Currently are 86 guests online


VCNT - Visitorcounter

Banner Slider

ÉAOP-3.1.4/A-11-2012

Hirdetés
Címlap Hírek Archívum

Folytatódott a hagyományok fesztiválja

Idén is a tartalmas szórakoztatás jegyében telt a II. Hagyományőrző Fesztivál nevet viselő nagyszabású kulturális rendezvény, amely a polgári Strandfürdőn került megrendezésre 2013. április 30-án és május 1-jén.
A Hortobágyi LEADER Nonprofit Kft. és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával megvalósuló fesztivál célja a helyi hagyományok ápolása, minél szélesebb korosztállyal történő megismertetése volt. Polgár Város Önkormányzata pedig egy vidám, családi programra hangolva, igényes, tartalmas, szórakoztató formában kínálta mindezt a kikapcsolódni vágyók számára.

A Fesztivál első napján a szervezők népi, ügyességi játékokkal, néprajzi előadással egybekötött kvízjátékokkal, kézműves játszóházzal, frissen sült kenyérlángossal várták a gyerekeket, valamint a Polgári Lovas Hagyományőrző Egyesület közreműködésével lehetőség nyílt lófogatos városnézésre is.
A második nap hajnalán kezdetét vette a „Polgári hétmérföldes kolbász” bekeverése, töltése, kisütése. S délelőtt, míg rotyogtak a bográcsokban a díjazásra váró finomabbnál finomabb polgári ételek, megkerültek a legjobb horgászok, kifogásra kerültek a horgásztó legnagyobb halai, a gyerekek megalkották a legszebb rajzokat, kihirdették a legszerencsésebb ulti játékost, kiderült ki Polgár legerősebb embere, legjobb lövésze, és hogy a nagy megmérettetés alkalmával melyik focicsapat nyerte el Polgár Város Vándorkupáját.
Az ebéd gyanánt jóízűen elfogyasztott polgári hétmérföldes kolbász után, a strand mögötti réten a Polgári Lovas Hagyományőrző Egyesület látványos bemutatóját szemlélhették meg az érdeklődők, valamint igény szerint, lovas szekéren lehetett sétakocsizni. A délutáni kulturális műsorblokk keretében fellépett a Polgári Gimnasztráda utánpótlás csoportja, majd a Tisza Dráma és Táncszínház kápráztatta el fergeteges táncokkal és kacagtatta meg vidám paródiával a kedves közönséget. A „Polgári Cuháré” nevet viselő hagyományőrző program részeként polgári nótákat adott elő az Árvácska Népdalkör és a Tiszavirág Citerazenekar, majd a Borockás Néptáncegyüttes mutatott be Mezőségi, Somogyi, Rimóci és Hegyközi táncokat.
Az Aranyszalma Néptánccsoport előadásában Jobbágytelki, Bodrogközi, Rábaközi, Legényes és Szilágysági táncokat tekinthettek meg, míg a Nyírség Táncegyüttes és zenekara gazdag repertoárjában Mezőszopori román tánc, Decsi verbunk, Felsőeleki táncok, Kalotaszegi legényes, Tirpák táncok is szerepeltek. A különböző tájegység táncaihoz, gyönyörű hagyományos népviselet társult.
A közönség vastapssal bíztatta és jutalmazta a nagyszerű előadásokat és a táncosokat, többen is táncra perdültek a nézőtéren, megalapozva a kellő virtust a műsorokat követő táncházi mulatsághoz.
Az este további részére a jó hangulatot Komonyi Zsuzsi énekesnő és a Dupla Kávé együttes garantálta.
Bízunk benne, hogy idén is sikerült megajándékozni városunk lakosságát és az idelátogatókat egy minden korosztály számára szórakozást nyújtó, sokszínű kulturális fesztivállal.

Péterné Kiss Petronella

Képgaléria


Hirdetés

Keresés


ELÜGY

Hirdetés

e-Papír

Hirdetés

SZÜF-Űrlapkitöltés

Hirdetés

Polgár városképek

Polgár város

Hirdetés

ASP Projekt

Hirdetés

Hirdetés

***** Kiemelt honlapok*****
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

Cs márc. 28 @14:00 -
KT ülés március 28.
Cs ápr. 25 @14:00 -
KT ülés április 25.

Időjárás - Polgár

www.sex-videos-720p.com

Rádióhallgatás