Ma 2023. február 07., kedd, Tódor és Rómeó napja van. Holnap Aranka napja lesz.

Kamerák

Hirdetés

LEADER

Hirdetés

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szelektív hulladék

Hirdetés

Látogatók

Ma0
Tegnap321
A héten321
A hónapban1190
Összesen642158

Currently are 135 guests online


VCNT - Visitorcounter

Banner Slider

ÉAOP-3.1.4/A-11-2012

Hirdetés
Címlap Hírek

Újra lehet Önkéntes Katonai Szolgálatra jelentkezni

Két kiképzési ciklus és mintegy ezer résztvevő – ez az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ) elmúlt kétévi mérlege.

Elsősorban a 18-25 év közötti, továbbtanulást tervező fiatalok, de akár 65 éves korig minden magyar állampolgár jelentkezését várják, aki motiváltnak érzi magát és érdekli, milyen a katonák élete.

A kiképzések tervezetten március 13-án indulnak az ország valamennyi pontján, a Magyar Honvédség területvédelmi ezredeinél. Az első 2 hónapban az alapkiképzésen a katonai érintkezés és a fegyveres harc alapvető ismereteit sajátíthatják el a résztvevők. A képzés második, 4 hónapos részében az önkéntesek folytathatják a kiképzést ugyanott, a lakóhelyük vonzáskörzetében, de műveleti besorolású alakulatnál is. Utóbbi azt jelenti, hogy az adott katonai szervezetre jellemző (akár ejtőernyős vagy búvár képzést is) kaphatnak, de megtanulhatnak harcjárművet vagy munkagépet kezelni is.

bővebben ->>

 

Bővebben...

Új szolgálatvállalási lehetőség a honvédségnél

 

Önkéntes Katonai Szolgálatra várja a jelentkezőket a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség. Az Önkéntes Tartalékos Rendszer legújabb elemével elsősorban a fiatalokat szeretnék megszólítani, de nemtől és kortól függetlenül bárki jelentkezhet.

A kiképzés a speciális önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálathoz hasonlóan 6 hónapig tart. Az első két hónapban a jelentkezők alapkiképzést kapnak, majd eldönthetik, hogy maradnak a képzési helyszínen, vagy más helyőrségben, speciális területen próbálják ki magukat. Elsősorban olyan fiatalok érdeklődését várják, akik idén nem kerülhettek be a felsőoktatásba. A jelentkezők az önkéntes katonai szolgálat révén lehetőséget kapnak, hogy a honvédség kötelékében helyezkedjenek el és katonai felkészítésen vegyenek részt. 

Minden olyan magyar állampolgár jelentkezését is várják, aki legalább 18 és legfeljebb 65 éves, van bejelentett belföldi lakóhelye, rendelkezik erkölcsi bizonyítvánnyal és minimum általános iskolai végzettséggel. A szerződéskötést egészségügyi és pszichológiai vizsgálat előzi meg.

Bővebben...

Külterületi helyi közutak fejlesztése és önkormányzati utak kezelését biztosító gépek beszerzése Polgár településen

A Kedvezményezett neve: Polgár Város Önkormányzata
 

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése, VP6-7.2.1-7.4.1.2-16
 

A projekt címe, azonosító száma: Külterületi helyi közutak fejlesztése és önkormányzati utak kezelését biztosító gépek beszerzése Polgár településen (0723 és 0729 hrsz-ú utak burkolatfelújítása), 1826733651
 

A szerződött támogatás összege: 42 985 452 Ft
 

A támogatás mértéke: 90%
 

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Polgár Város Önkormányzata a Polgár, külterület, 0729 és 0723 hrsz-ú utak burkolatfelújítását tervezi.  A meglévő aszfaltburkolat felülete helyenként kátyús, megbomlott. Az útpadka oldalesése helyenként nem biztosítja a csapadékvíz burkolatról való levezetését, amely a létesítmény élettartamát jelentősen lerövidíti. A kátyús útszakaszon a nehézkes közlekedés jelentős időveszteséget okoz, ezen kívül növeli a szerelvények amortizációját, fenntartási költségeit, üzemanyag fogyasztását és ezzel együtt a környezetre gyakorolt káros hatásokat is. A biztonságos és folyamatos közlekedés biztosítása, valamint a meglévő út élettartamának jelentős növelése érdekében az út gazdaságos, karbantartás jellegű felújítása szükséges. A közút kezelője rendszeresen szükségszerű kátyúzásokat végez az útszakaszon.
 

A tervezett létesítmények leírása:

0729 hrsz-ú út:
A tervezett út külterületi gazdasági út, mezőgazdasági út, tervezési sebesség 30 km/h, forgalmi sávok száma 1, melynek szélessége a 0723. hrsz-ú út csatlakozásáig 3,5 m, majd a meglévő állapotnak megfelelően 3,0 m. Az útpadka szélessége 1,0 m, az útkorona szélessége 5,0-5,5 m. A tervezett út hossza 480,0 m.

0723 hrsz-út út:
A tervezett út külterületi gazdasági út, mezőgazdasági út, tervezési sebesség 30 km/h, forgalmi sávok száma 1, melynek szélessége 3,5 m, az útpadka szélessége 1,0 m, az útkorona szélessége 5,5 m. A tervezett út hossza 1244,87 m.

Burkolatszerkezet:
A beavatkozások szélességében a szerves anyaggal szennyezett talajréteget le kell tolni és ki kell szállítani. A feltöltések anyagát (jó földműanyag (M-2)) bevizsgált anyagnyerő-helyről kell szállítani és beépíteni. A tervezés időszakában az építés időpontja, így az építés közbeni talajvízszint nem ismert. Amennyiben szükséges, a munkaterület víztelenítéséről gondoskodni kell. Az útépítést száraz időben, nyári időszakban javasoljuk elvégezni!
A talajjavító és fagyvédő réteg építése előtt az altalajt tömöríteni kell, a talajjavító és fagyvédő réteg felszínén E2=50 MN/m2 teherbírást kell biztosítani, a tömörség min. 95% legyen.
A nemesített útpadkát (10 cm M22 mechanikai stabilizáció) az előírásoknak megfelelő-en, gondosan tömöríteni kell, a tömörség min. 95% legyen. Ahol a nemesített útpadka alatt meglévő aszfaltburkolat található, a burkolatrészt el kell bontani, vagy a szükséges mérték-ben fel kell marni. Az úton szegélyezés nem épül.
A kopóréteg, valamint a kötőréteg építése előtt a kátyúkat és egyéb burkolati hibákat meg kell szűntetni, a burkolatot le kell tisztítani.
A kapubejáróknál a tervezett burkolatszél és a kapubejáró burkolata között legfeljebb 8% eséssel burkolat lefuttatást kell építeni, a kopóréteg anyagából. A szintben csatlakozta-tás érdekében a kapubejárók burkolatát a szükséges hosszon és vastagságban fel kell marni.

Az útpadkát az előírásoknak megfelelően, gondosan tömöríteni kell, a tömörség min. 90% legyen.

A tervezett pályaszerkezet meglévő útburkolaton:
            4,0 cm vtg. AC 11 kopó aszfaltbeton kopóréteg
meglévő, kopóréteg fogadására előkészített aszfaltburkolat

A tervezett új pályaszerkezet:
          4,0 cm vtg. AC 11 kopó aszfaltbeton kopóréteg
          5,0 cm vtg. AC 11 kötő aszfaltbeton kötőréteg
        20,0 cm vtg. M63 mechanikai stabilizáció útalap, kiékeléssel
         20,0 cm vtg. homokos kavics talajjavító és fagyvédő réteg

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.08.31.

További cikkeink...
Hirdetés

Keresés


ELÜGY

Hirdetés

e-Papír

Hirdetés

SZÜF-Űrlapkitöltés

Hirdetés

Polgár városképek

Polgár város

Hirdetés

ASP Projekt

Hirdetés

Hirdetés

***** Kiemelt honlapok*****
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eseménynaptár

Február 2023
H K Sz Cs P Szo V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Események

Nincsenek események

Időjárás - Polgár

www.sex-videos-720p.com

Rádióhallgatás