Ma 2022. szeptember 28., szerda, Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.

Kamerák

Hirdetés

LEADER

Hirdetés

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szelektív hulladék

Hirdetés

Látogatók

Ma23
Tegnap209
A héten487
A hónapban5048
Összesen612193

Currently are 20 guests online


VCNT - Visitorcounter

Banner Slider

ÉAOP-3.1.4/A-11-2012

Hirdetés
Címlap Hírek

Külterületi helyi közutak fejlesztése és önkormányzati utak kezelését biztosító gépek beszerzése Polgár településen

A Kedvezményezett neve: Polgár Város Önkormányzata
 

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése, VP6-7.2.1-7.4.1.2-16
 

A projekt címe, azonosító száma: Külterületi helyi közutak fejlesztése és önkormányzati utak kezelését biztosító gépek beszerzése Polgár településen (0723 és 0729 hrsz-ú utak burkolatfelújítása), 1826733651
 

A szerződött támogatás összege: 42 985 452 Ft
 

A támogatás mértéke: 90%
 

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Polgár Város Önkormányzata a Polgár, külterület, 0729 és 0723 hrsz-ú utak burkolatfelújítását tervezi.  A meglévő aszfaltburkolat felülete helyenként kátyús, megbomlott. Az útpadka oldalesése helyenként nem biztosítja a csapadékvíz burkolatról való levezetését, amely a létesítmény élettartamát jelentősen lerövidíti. A kátyús útszakaszon a nehézkes közlekedés jelentős időveszteséget okoz, ezen kívül növeli a szerelvények amortizációját, fenntartási költségeit, üzemanyag fogyasztását és ezzel együtt a környezetre gyakorolt káros hatásokat is. A biztonságos és folyamatos közlekedés biztosítása, valamint a meglévő út élettartamának jelentős növelése érdekében az út gazdaságos, karbantartás jellegű felújítása szükséges. A közút kezelője rendszeresen szükségszerű kátyúzásokat végez az útszakaszon.
 

A tervezett létesítmények leírása:

0729 hrsz-ú út:
A tervezett út külterületi gazdasági út, mezőgazdasági út, tervezési sebesség 30 km/h, forgalmi sávok száma 1, melynek szélessége a 0723. hrsz-ú út csatlakozásáig 3,5 m, majd a meglévő állapotnak megfelelően 3,0 m. Az útpadka szélessége 1,0 m, az útkorona szélessége 5,0-5,5 m. A tervezett út hossza 480,0 m.

0723 hrsz-út út:
A tervezett út külterületi gazdasági út, mezőgazdasági út, tervezési sebesség 30 km/h, forgalmi sávok száma 1, melynek szélessége 3,5 m, az útpadka szélessége 1,0 m, az útkorona szélessége 5,5 m. A tervezett út hossza 1244,87 m.

Burkolatszerkezet:
A beavatkozások szélességében a szerves anyaggal szennyezett talajréteget le kell tolni és ki kell szállítani. A feltöltések anyagát (jó földműanyag (M-2)) bevizsgált anyagnyerő-helyről kell szállítani és beépíteni. A tervezés időszakában az építés időpontja, így az építés közbeni talajvízszint nem ismert. Amennyiben szükséges, a munkaterület víztelenítéséről gondoskodni kell. Az útépítést száraz időben, nyári időszakban javasoljuk elvégezni!
A talajjavító és fagyvédő réteg építése előtt az altalajt tömöríteni kell, a talajjavító és fagyvédő réteg felszínén E2=50 MN/m2 teherbírást kell biztosítani, a tömörség min. 95% legyen.
A nemesített útpadkát (10 cm M22 mechanikai stabilizáció) az előírásoknak megfelelő-en, gondosan tömöríteni kell, a tömörség min. 95% legyen. Ahol a nemesített útpadka alatt meglévő aszfaltburkolat található, a burkolatrészt el kell bontani, vagy a szükséges mérték-ben fel kell marni. Az úton szegélyezés nem épül.
A kopóréteg, valamint a kötőréteg építése előtt a kátyúkat és egyéb burkolati hibákat meg kell szűntetni, a burkolatot le kell tisztítani.
A kapubejáróknál a tervezett burkolatszél és a kapubejáró burkolata között legfeljebb 8% eséssel burkolat lefuttatást kell építeni, a kopóréteg anyagából. A szintben csatlakozta-tás érdekében a kapubejárók burkolatát a szükséges hosszon és vastagságban fel kell marni.

Az útpadkát az előírásoknak megfelelően, gondosan tömöríteni kell, a tömörség min. 90% legyen.

A tervezett pályaszerkezet meglévő útburkolaton:
            4,0 cm vtg. AC 11 kopó aszfaltbeton kopóréteg
meglévő, kopóréteg fogadására előkészített aszfaltburkolat

A tervezett új pályaszerkezet:
          4,0 cm vtg. AC 11 kopó aszfaltbeton kopóréteg
          5,0 cm vtg. AC 11 kötő aszfaltbeton kötőréteg
        20,0 cm vtg. M63 mechanikai stabilizáció útalap, kiékeléssel
         20,0 cm vtg. homokos kavics talajjavító és fagyvédő réteg

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.08.31.

Bővebben...


Polgármesteri Közlemény!

Tisztelt Városlakók, Polgáriak!
Az elmúlt egy hét tapasztalatainak a figyelembevételével kijelenthető, hogy a rendkívüli képviselő-testületi ülésen meghozott intézkedések indokoltak és a kialakult veszélyhelyzettel arányosak voltak. A polgáriak nagy többsége tudomásul vette a meghozott döntéseket és fegyelmezetten eleget is tesz az elvárásoknak - ez nagyon fontos visszaigazolás - köszönjük. Ugyanakkor érzékeljük azt is, hogy még mindig jelentős számban vannak, akik a kialakult veszélyhelyzetről nem vesznek tudomást, kockáztatva ezzel maguk és mások megfertőződését.
Láttunk kevésbé szükségesnek vélt lakossági találkozásokat (kontaktokat) - munkavégzés alól felmentett munkavállalókat, szociális gondoskodásban részesülő idős embereket, az iskolákban elrendelt otthoni tanulásra kötelezett fiatalokat - a város közterületein és üzleteiben.
Polgármesterként úgy vélem, hogy mindannyiunk érdekében újra nyomatékosítani kell és további intézkedésekkel még inkább erősíteni szükséges az otthonmaradás fontosságát, ezért
Polgáron 2020. március 23.- 30. közötti időszakra részleges kijárási tilalmat rendelek el.

Bővebben...

Bővebben...

Polgár Város Képviselő-testülete 128/2016 (X.20) sz. határozattal védetté nyilvánítási eljárást indított.

A védelemre javasolt épületek fotóit közzétesszük.
A védetté nyilvánítás előtt az érdekeltek észrevételt tehetnek. Az észrevételek megismerését követően rendelettel dönt a Képviselő- testület a védelem alá helyezésről. Az érdekeltek levélben értesítést kaptak.
Az épületek kiválasztása helyszíni szemle és fényképfelvétel alapján történt.
Valószínű azonban, hogy a felsoroltaknál több, védelemre érdemes épület található a város igazgatási területén.
Ezért kérjük a város épített (ill. természeti) értékeket fontosnak tartó lakosság segítségét, javaslatát, mivel a lista nyitott, vagyis bármikor- a helyi épített és természeti értékek védelméről szóló 14/2016 (IV.29) önkormányzati rendelet figyelembevételével – bármely civil szervezet. ill. állampolgár írásban javaslatot tehet.

Megjegyezzük, hogy a védelem alá helyezésen kívül több értékesnek tartott épületet nyilvántartásba vételre javasolt az említett önkormányzati határozat. Ezeknek a fotóit is közzétesszük azzal, hogy épületek a felsoroltak közül is javasolhatók helyi védelemre.

A védelemre javasolt és értékesnek tartott épületek fotói:


További cikkeink...
Hirdetés

Keresés


ELÜGY

Hirdetés

e-Papír

Hirdetés

SZÜF-Űrlapkitöltés

Hirdetés

Polgár városképek

Polgár város

Hirdetés

ASP Projekt

Hirdetés

Hirdetés

***** Kiemelt honlapok*****
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eseménynaptár

Szeptember 2022
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Események

Cs szept. 29 @16:00 -
KT ülés szeptember 29. sk.

Időjárás - Polgár

www.sex-videos-720p.com

Rádióhallgatás