Ma 2019. március 20., szerda, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Keresés


Kamerák

Hirdetés

LEADER

Hirdetés

Helyi cégkatalógus

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Látogatók

Ma22
Tegnap185
A héten416
A hónapban3693
Összesen367380

Currently are 79 guests online


VCNT - Visitorcounter

Szelektív hulladék

Hirdetés

Útvonaltervező


Map 24 Services
Honnan:
Ország:
Hová:
Ország:
by  pcte.ch Webservices

ÉAOP-3.1.4/A-11-2012

Hirdetés

Banner Slider

Címlap Intézmények Napsugár Óvoda és Bölcs.


 

Napsugár Óvoda és BölcsődeCsináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét
szaporítja tapasztalatait.
Õ azt hiszi, csak játszik.
De mi már tudjuk mire megy ki a játék.
arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven
eszű és tevékeny ember váljék belőle”

(Varga Domokos)
 

Napsugár óvoda és Bölcsőde – már nevünk is kifejezi hitvallásunkat, hiszen a napsugár, mint a fény, a derű kifejezője, a gyermekek szeretetének, a felhőtlen, boldog gyermekkornak a szimbóluma. Intézményünkben 38 dolgozó – óvodapedagógus, gondozónő, dajka, adminisztratív, konyhai és egyéb munkakörben alkalmazott – biztosítja az intézmény zavartalan működését. Két telephelyen 9 óvodai és 1 bölcsődei csoportban 19 főiskolát végzett óvodapedagógus, 2 főiskolát végzett gondozónő, és 9 szakképzett dajka gondoskodik arról, hogy gyermekeink személyisége egészségesen, harmonikusan fejlődjön. Az egészséges táplálkozás megalapozását a saját konyhánkon dolgozók változatos étrenddel biztosítják.

A Bessenyei úti (amely egyben székhelyóvoda is) és a Móra úti telephely óvodáról elmondható, hogy esztétikus környezetet, szeretetteljes, biztonságot adó, családias légkört, változatos, tartalmas tevékenységet biztosít a gyerekek számára. Minden csoport igényesen kialakított, korszerű játékokkal és képességfejlesztő eszközökkel felszerelt. A belső terek esztétikája az óvodapedagógusok, gondozónők ízlését tükrözi. Az óvodai dajkáknak köszönhetően, minden óvoda tiszta, rendezett.

Óvodapedagógusaink, gondozónőink, nevelőmunkájukat gyermekszeretettel, igényesen, szakmai tudatossággal felkészülten végzik.
A nevelőtestület által elfogadott legfontosabb értékek: családias, gyermekközpontú légkörben, érzelem gazdag, a környeztet óvó, környezetében jól eligazodó, jó kapcsolatteremtő képességgel rendelkező, tevékeny, érdeklődő gyermekek nevelése, a gyermeki jogok tiszteletben tartásával, a másság elfogadásával.  
Külső és belső továbbképzéseink nyomán a dolgozók szakmaszeretete, szakmai tudással is párosul. Intézményünkben rendszeresen biztosítunk lehetőséget a főiskolai hallgatók szakmai gyakorlatának megszerzésére.

A Napsugár óvoda és Bölcsőde sajátos arculatának megvalósítását biztosítja a „Természetesen-tevékenyen”, gyermeki tevékenységre építő, természet közeli, a családokkal együttműködő helyi nevelési program, amely eredményesen szolgálja az óvodások testi, lelki, és szociális-érzelmi fejlődését.

Két csoportban Freinet pedagógia szerint folyik a nevelés, több csoportban sikeresen alkalmazzuk a komplex prevenciós fejlesztő program elemeit. További két óvodai csoportba eredményesen beépül a kompetencia alapú nevelés, a drámapedagógia eszközeit is szívesen építik be munkájukba az óvodapedagógusok.  Alapértékeink közé tartozik a szülőkkel és a többi partnerrel való együttműködés, ezért 2004-től megkezdtük az intézményi minőségbiztosítási folyamat kiépítését, működtetését.

Nevelésünk alapja a gyermeki személyiség tisztelete, elfogadása. Célunk a gyermekek széleskörű érdeklődésének felkeltése, és az érdeklődésnek megfelelő változatos tevékenység biztosítása. A nevelést folyamatként értelmezzük az óvodába lépés pillanatától, az iskolába lépésig. Valljuk, hogy minden gyermek világához megtalálhatjuk a kulcsot, és ez a kulcs a játék. A játékos tanulási folyamat során alakulnak ki a gyermekben azok a képességek, melynek birtokában képesek lesznek az iskolai tanulmányok sikeres megkezdésére. Játék közben, életkorának és egyéni fejlődési ütemének megfelelően gyarapodnak a gyermekek tapasztalatai, ismeretei, megtanulja az emberi együttélés alapvető szabályait, normáit.
Vegyes életkorú csoportjainkban a gyerekeknek változatos játéklehetőségeket, szabadon választott tevékenységeket kínálunk.
A nevelés valamennyi területét fontosnak tartjuk. Az egészséges életmódra nevelés, a környezet megismerése, a környezettudatos magatartás megalapozása mindennapos nevelésünk része. Következetesen élünk a környezeti nevelés lehetőségével. A gyermekek harmonikus fejlődése érdekében kiemelt szerepet tulajdonítunk az érzelmi nevelésnek és a mozgásfejlesztésnek.
A Napsugár Óvoda és Bölcsődében ingergazdag környezetben, ésszerű szabályok biztosítják a gyermekek számára a kreatív önkifejezést a szabad játékot és a tapasztalatokon alapuló megismerő tevékenység feltételeit.
Az országos pályázatokon való eredményes részvétel, a szülők folyamatos támogatása és az intézményben Csicsergő és Polgári Gyermekmosoly Alapítvány segíti a tárgyi környezete gazdagításának forrásait.
A játékba integrált nevelés folyamatában törekszünk a szociokulturális hátrányok csökkentésére, a lemaradások korrekciójára. Ebben segít a már kialakult hagyományok ápolása, őrzése, átörökítése. Az évszakokhoz kapcsolódó ünnepkörök, az óvodai élet vezérfonalai. Az ünnepeket hosszabb készülődés előzi meg, változatos, sokszínű tevékenységre, a gyermekek kíváncsiságára építve. A szülőkkel közös, tevékeny előkészület teszi az ünnepeket izgalmassá, örömtelivé. Megünnepeljük a gyermeki élet hagyományos ünnepeit, azokat a napokat, melyek a természet megóvásához, a természet megismeréséhez kapcsolhatóak: mikulást, karácsonyt, farsangot, húsvétot, anyák napját, gyermeknapot, a nagycsoportosok búcsúztatását, a gyerekek születés-, és névnapját az állatok, a víz, a föld világnapját.
Élünk a városunk kínálta lehetőségekkel, és a környezetünk, természeti értékeink megismerése élményszerző sétákat, kirándulásokat szervezünk, autóbusszal, vonattal, lovas kocsival.

A szülőkkel való találkozások jól bevált formái alakultak ki óvodáinkban. Alkotó délutánok, év eleji ismerkedés az új szülőkkel, közös főzések, családnap, nagyszülő találkozó, sportnap, egészséghét teszik színesebbé mindennapi életünket.
Rendszeresen szervezünk kulturális programokat, bábszínházba, zenés műsorokra visszük a gyerekeket.
Részt vesznek óvodásaink a városi rendezvényeken, és műsoraikkal színesítik azok színvonalát: adventi gyertyagyújtás, karácsonyváró, farsang, vers-, mesemondó verseny, rajzkiállítás. Sikeresen szerepeltek a Polgári Kistérség által szervezett OVI - Olimpián, Versmondó versenyen.

Önállóan gondolkodó, érdeklődő, elmélyült tevékenységre képes gyerekeket szeretnénk nevelni, akik bátran, bizalommal fejezik ki érzéseiket, gondolataikat, fogékonyak a szépre, a jóra, szeretik, csodálják, védik környezetüket.Az intézmény elérhetőségei:

 

Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Peténé Molnár Éva

intézményvezető

4090 Polgár, Bessenyei utca 4-5.

Tel., Fax.: 0652573153

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Hirdetés

Polgári Hurka-pite

Hirdetés

ELÜGY

Hirdetés

e-Papír

Hirdetés

Polgár városképek

Polgár város

Hirdetés

ASP Projekt

Hirdetés

KEOP-7.1.0/11-2013

Hirdetés

Hirdetés

***** Kiemelt honlapok*****
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pontos idő

Eseménynaptár

Március 2019
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Események

Cs márc. 14 @17:00 -
KT ülés március 14. sk.

Időjárás - Polgár

Rádióhallgatás